Hos EasyGreen tilbyder vi oftest vores kunder at tilkøbe en batteribank til deres solcelleanlæg, eftersom batteriet kan lagre den producerede strøm fra solcellerne og fordele den lagrede strøm ud på dagen. I denne guide vil vi tage dig igennem fordelene og ulemperne ved at tilkøbe en batteribank til dit solcelleanlæg, for at finde ud af hvorvidt det faktisk kan betale sig. Til slut vil vi opstille en oversigt over fordele og ulemper ved at investere i en batterikapacitet.
Hos EasyGreen tilbyder vi Huawei's batteribank til vores kunder. Huawei er ikke bare kåret som den mest driftsikre batteribank på markedet, men har også en unik fordel i at installationen er modulopbygget.
Det at det er modulopbygget, betyder helt konkret at du kan tilføje et ekstra batteri, hvis og såfremt at det skulle give mening ud fra din husstands forbrug. Hos EasyGreen har vi medarbejdere, der har til formål at analysere vores kunders forbrugsmønstre, for at kunne bidrage til rådgivningen omkring netop dit solcelleanlæg. På den måde sikrer du, at få mest muligt ud af din produktion og dermed den bedste tilbagebetalingstid. Vi holder dig helt konkret i hånden, selv flere år efter at du har investeret i dit solcelleanlæg, for løbende at sikre dig de bedste forhold tilpasset til din installation.
Vi bygger altid vores installationer, så du kan tilføje en ekstra 5 kWh batteripakke senere, hvis dine behov skulle ændre sig. Vi gør det nemt for dig at tilpasse dit system efter behov!
Derfor har det relevans at din batteribank kan udvides på sigt! Måske har du planer om at anskaffe en elbil eller en varmepumpe i de kommende år, eller forventer et øget energiforbrug? Nogle batteribanker kan udvides senere, mens andre ikke kan. Derfor er det vigtigt at tænke på mulighederne, hvis dit forbrug ændrer sig i batteribankens levetid.
Et batteris størrelse måles i kilowatttimer (kWh) - den mængde energi, det kan lagre. For at give dig en idé om hvad det betyder i praksis får du her et par eksempler: 1 kWh kan dække streaming af fjernsyn i 7 timer, holde køleskabet tændt i 2 døgn, vaske tøj en gang i vaskemaskinen eller koge vand i elkedlen 10 gange. Vores standard 5 kWh batteripakke er et godt udgangspunkt og kan endda udvides senere.
Eksempelvis:
En del af det forbrug, som batteriet kan dække, ligger i spidsbelastningsperioderne. Fra d. 1. oktober 2023 indføres forhøjede spidsbelastningspriser. Det betyder, at du i tidsrummet 17-21 skal betale en ekstra afgift på 1,698 kr. pr. kWh, hvis du eksempelvis har Radius som netselskab. Derudover er der naturligvis den almindelige el-afgift på 0,87 kroner, som kan spares ved at producere sin egen strøm. Radius har lavet en artikel om netop dette, som du kan læse her.
Derudover kan den naturlige prisforskel mellem ren kWh om dagen og om aftenen også komme dig til gode. Du kan i stedet for at sælge strømmen til en lavere pris bruge den, når den er dyrest.
Derfor er det ikke urealistisk, at du samlet kan spare 3 kroner pr. kWh ved hjælp af batteriet. Dette svarer til en årlig besparelse på ca. 5.000 kroner.
Vi anbefaler normalt at dimensionere batteriet til solcelleanlægget og dit reelle forbrug. Dog kan der være særlige tilfælde, hvor en større eller mindre batteripakke giver mening. Dette kan afhænge af dit forbrugsmønster, om du har elbil, eller hvis anlægget skal installeres i et sommerhus. Vi tager højde for disse faktorer i vores rådgivning.
Hos EasyGreen har vi dedikerede rådgivere, som holder øje med dit forbrug, som løbende kommer med anbefalinger til om det giver mening at opgradere din batteribank, anlæg m.v. Unikt hos EasyGreen, sender vi også månedsrapporter for hvor meget dit anlæg har produceret i indebærende måned, hvad du har sparet planeten i CO2 og vores anbefalinger til dit anlæg.
Vi indstiller gerne dit anlæg til at oplade batteriet om natten, når elprisen typisk er lav og nettarifferne ligeså. Dette betyder, at du kan udnytte billig strøm om natten og din egenproducerede strøm om dagen. Med denne løsning får du det bedste fra begge verdener.
Først og fremmest skal vi se på kapaciteten af batteribanken. Størstedelen af batteribanker tilbyder kapaciteter i området 5-30 kWh. Derudover er det vigtigt at vurdere batteribankens "Depth of Discharge" (DoD), som angiver, hvor stor en del af batterikapaciteten der kan bruges til at opbevare energi. Nogle batteribanker tillader en DoD på 70%, mens andre går helt op til 100%.
Batteribankens holdbarhed er lige så afgørende som dens størrelse. Der er betydelig variation, ligesom der er blandt almindelige batterier fra forskellige mærker. Dette kan ses i de garantier, som producenterne tilbyder. Batteribanker har både en produktgaranti målt i antal år og en ydelsesgaranti målt i antal cyklusser. "Effekten efter garantiperioden" er også relevant og indikerer, hvor meget batteribanken degraderer i løbet af dens levetid.
Én cyklus svarer til en fuld opladning og afladning af batteribanken. Nogle producenter angiver kun en produktgaranti på mellem 5 og 10 år uden at oplyse ydelsesgarantien. Ydelsesgarantien varierer normalt mellem 4.000 og 10.000 cyklusser, hvilket svarer til en levetid på 10-25 år.
- Modulopbyggede batterier (Kan udvides på sigt)
- 10 Års ydelsesgaranti.
- Batteriet kan lagre din overskydende strøm, og kan
- Huawei batteribanken er kåret til det mest driftsikre på markedet.
- Du kan oplade dit batteri om natte, når elpriserne er lavest (Dette betyder, at du kan udnytte billig strøm om natten og din egenproducerede strøm om dagen)
- Muligt udskift henover de næste 10-25 år. (Dog med forbehold for at batteriet har tjent sig hjem)
- Hvis hele dit elforbrug lægger i timerne hvor solen skinner, så giver det ikke meget mening at tilkoble et batteri.
Hvis du vil læse mere om vores batteriløsning kan du læse mere her: Solcelleanlæg med batteri - EasyGreen
Du skal desuden være velkommen til at kontakte os, hvis en af vores rådgivere skal hjælpe dig med at svare på alle dine spørgsmål.
Det kan du forvente: