Energikilde:
Solceller

Solcelleanlæg med batteri

Hvor stort et batteri skal mit solcelleanlæg have?

Hos EasyGreen sælger vi næsten kun solceller med batteri - altså hybridanlæg. Det vil sige, at næsten alle vores anlæg er inklusiv en batteripakke. Dette gør vi fordi, at vi simpelthen ikke mener at det er en god investering uden. Så simpelt er det.

Det handler nemlig om at bruge den strøm man producerer selv og ikke sælge alt for meget strøm tilbage til elnettet. Det er den bedste forretning for dig, at bruge strømmen selv - derfor et solcelleanlæg med batteri.

Som standard er der altid en 5 kWh batteripakke med til alle vores anlæg, men det kan sagtens være, at en større batteripakke vil give bedre mening til dit og din boligs behov.

Vores rådgivere altid afdække, hvad der passer dig og din hustands behov bedst.

Hvor langt rækker batteriet?

Det kommer, igen, an på størrelsen af batteriet, da en større batteripakke altid vil kunne lagre flere kWh. Og hvad betyder det så?

Batteriet er opgjort i kilowatttimer (kWh) som, kort fortalt, er en måleenhed for vores elforbrug.

Det vil sige, at når et standardanlæg fra EasyGreen kommer med et 5 kWh batteripakke, så er dette et udtryk for mængden af energi, der kan lagres i batteriet.  

Forvirret? Lad os komme med et eksempel.

1 kWh svarer ca. til en af følgende*:

Fjernsyn icon

Stream og se fjernsyn i 7 timer

køleskab icon

Have køleskabet tændt i 2 døgn

vaksemaskine icon

Vaske 1 gang i din vaskemaskine

elkedel icon

Koge vand i din elkedel 10 gange

*https://www.elpristavlen.dk/kilowatttimer

Opladning om natten

Det kan typisk være en rigtig god investering at lade sit batteri op om natten, hvor strømmen typisk vil være billigere. Derfor kan alle vores solcelleanlæg med batteri indstilles til at lade eksempelvis mellem klokken 02-04 om natten, og på den måde få billig strøm om natten.

Alle EasyGreens batteripakker kan lades op om natten med strøm fra el-nettet og bruges når man vågner op. Derved vil du både have alle de kendte fordele ved et solcelleanlæg om dagen, hvor produktionen er størst og opladningen og indkøb af de billig strøm om natten hvor kWh-prisen er lavst, hvilket gør et solcelleanlæg med batteri et rigtig god ide.

Vi kan indstille dette for dig ved installationen af dit anlæg, så behøver du ikke at lære hele solcelleanlæggets manuel udenad for at få gavn af batteriets funktioner.

Inverter

Kan det betale sig at investere i det størst mulige batteri?

Som udgangspunkt rådgiver vi altid til et solcelleanlæg med batteri dimensioneret til anlæggets størrelse. Der kan dog være enkelte særtilfælde, hvor vi vil anbefale enten en større eller mindre batteripakke, ud fra det konkrete behov.

Dette kan typisk være, hvis forbruget er centreret i løbet af dagen og året, eller hvis det eksempelvis er sommerhus eller lign. Hvis du har el-bil kan aflade hastigheden være en faktor du skal tage højde for.

Hvis du gerne vil vide hvad et solcelleanlæg koster, så kan du læse mere om prisen på solceller her.

Hvor hurtigt kan batteriet aflade?

EasyGreens standard solcelleanlæg med batteri kommer altid med en batteripakke på 5 kWh.

Som man kan se i nedenstående skema, så betyder dette, at denne størrelse batteri kan aflade med maximalt 2.5 kW ad gangen (Max. output power).

Skulle man ønske en større batteripakke bestående eksempelvis af 2 ”Battery Modules” på i alt 10 kWh, ville det maximale output således være 5 kW. Det er i sær vigtigt hvis man skal lade hurtigt på sin elbil.

Batteri til solcelleanlæg

Kan jeg opgradere min batteripakke?

Ja. Det kan du altid.

Skulle dit behov gå hen at ændre sig, vil du altid kunne opgrade til en større batteripakke.

Hos EasyGreen laver vi altid vores installationer således, at man kan tilføje et ekstra ”Battery Module” på 5 kWh ad gangen, hvis ønsket skulle være til dette. Det vil ca. tage os et par timer at sætte dette op.

Batteriets ”Power Module” er placeret øverst på batteriet og er hjernen bag eksempelvis hastigheden af batteriets afladning.

Du kan se opbygningen af vores batteripakke herunder.

Du kan her se en video om batteripakken fra Easygreen.

Hvad er et hybrid solcelleanlæg?

Et hybrid solcelleanlæg er et samme som et solcelleanlæg med batteri. Det kræver en inverter som kan bearbejde input fra et smartmeter og batteriets styringsenhed.

Vores hybrid solcelleanlæg er så intelligente, at det optimerer og prioriterer dit eget forbrug. Det vil sige at solcelleinverteren først sender den producerede strøm ned i husets forbrug og når det er dækket, lader inverteren batteriet op. Til sidst sælger den overskydende el til elnettet.

Med introduktionen af øjebliksafregning(som alle nye solcelleanlæg bliver tilmeldt), er batterikapaciteten i hybrid solcelleanlæg vigtig for at have en god tilbagebetalingstid. Det handler simpelthen om at bruge strømmen selv.

Unik teknologi

LiFePO4 eller som det mere mundrette navn lyder; Lithium jernfosfat.

Dette mundrette navn er teknologien bag vores batterier tilhørende EasyGreens solcelleanlæg.  

En af de mange fordele ved LiFePO4 er dens lange levetid og tolerance over for misbrug. Disse batterier bliver ikke overophedet og selvom de udsættes for barske miljøer, vil de stadig være leveringsdygtige.

Derudover udleder vores lithiumbatterier ikke farlige gasser såsom brint og ilt.
Med en ekstrem lang levetid, høje afladnings- og genopladningshastigheder og en returretningseffektivitet på op til 98%, er LiFePO4 en perfekt energilagringsløsning.

Kan jeg gemme strømmen fra sommeren til om vinteren?

Nej.
Det er det korte svar.

Om sommeren vil du selvfølgelig have en klar overvægt af strømproduktion i forhold til om vinteren fra dine solceller med batteri. Men som man kan se i ovenstående eksempler, så ville dette kræve et enormt stort batteri at kunne lagre hele overskudsproduktionen fra sommer til vinter, hvilket selvfølgelig ville være en helt anden størrelse investering.

Du kan læse meget mere om, hvordan du kan sælge din overskudsproduktion og hvad det gør ved din investering.

Få et tilbud fra EasyGreen

Det kan du forvente:

Snak med en energirådgiver

Sammen skræddersyer vi en løsning

Du modtager et tilbud

Thank you! Your submission has been received!
Noget gik galt. Tjek venligst om alt er indtastet korrekt.