Energioptimering.

Søger du efter den bedste energioptimeringsløsning til din bolig?

Hos EasyGreen har vi samlet alt der er hver at vide om energioptimering, samt lavet en energianbefaler til dig som skal energioptimere dit hjem.

Anders Morgenthaler tegning af EasyGreen.

Anders Morgenthalers bud på en EasyGreen kunde. Tegningen er fra vores deltagelse i "Min ide - vores mission" i TV2.

Fordele ved energioptimering af dit hjem:

  • Økonomisk gevinst i form af sparet penge på el og varme regningen.

  • Reduceret klimaaftryk – når du bliver selvforsynende spare du klimaet for en kæmpe CO2 udledning.

  • Øget boligværdi – en energioptimering kan øge salgsværdien af dit hus.

Hvad er energioptimering?

Man hører meget om energioptimering, energieffektivisering, energirenovering og andre energiløsninger til hjemmet, men hvad er det egentligt? Og hvad betyder det helt konkret for mig og mit hjem? 

Når man taler om energioptimering af ens bolig, snakker man helt konkret om at tage et aktivt valg, hvor man eksempelvis får monteret et solcelleanlæg eller udskifter sit gamle gasfyr til en varmepumpe. Dette er tiltag som trækker på naturens naturlige energiresurser som vind, vand eller solenergi, i stedet for at bruge gas, olie eller andre former unaturlige kilder som belaster klimaet.

Hvad er energioptimering hos EasyGreen?

EasyGreens mission er ikke bare at sælge en energioptimeringsløsning til din bolig, men samtidigt rådgive og hjælpe dig med at ændre dine forbrugsvaner. Hvad hvis nu, du vidste præcis hvornår du skulle tænde for opvaskemaskinen, hvor meget du skulle oplade din elbil eller hvornår du skulle tænde og slukke for varmen for at spare mest muligt CO2.

Hos EasyGreen spare og tjener du faktisk penge på at være klimavenlig. Ja, du hørte rigtig. Ved en montering af solceller eller opsætningen af en varmepumpe, spare du ikke kun penge på varme og elregningen, du har også muligheden for at sælge din overskydende el og på den måde give andre chancen for at skifte til en strømløsning som belaster klimaet mindre.

Hvor skal jeg starte?

Mulighed 1 - opvarmningskilde:

Når du står med tanken om at energioptimere, skal du tage udgangspunkt din boligs nuværende situation og herfra finde den rigtige løsning at starte med. Hvis ens nuværende varmekilde kommer fra gammeldags fyr som fx gas og oliefyr, er det som udgangspunkt altid smartest at starte med en udskiftning af dette. Her anbefaler vi at du udskifter varmekilden med en luft til vand varmepumpe som du kan læse mere om her. Dette vil ikke kun nedsætte CO2 udledning, men en varmepumpe fra Toshiba fylder mindre og har et utroligt lavt lydniveau.

Og nå ja. Så spare du også en hel del penge.  

Mulighed 2 - solceller:

Med opsætningen af solceller får du muligheden for at producere og sælge din egen strøm. Batteriteknologien er blevet så god, at vi næsten altid anbefaler at du får et solcelleanlæg med batteri. For at få mest ud af dit anlæg, anbefaler vi altid at man får monteret sit solcelleanlæg på den tagryg som vender mest mod syd, da det er her palenerne vil blive udsat for mest sollys. Du kan læse meget mere om monteringen og købet af solceller her.

Hvis din nuværende varmekilde enten er en luft til vand varmepumpe eller du har jordvarme, er det smartest for dig at kigge ind i monteringen af solceller.

Mulighed 3 - det selvforsynende hjem:

Hvis du ønsker den komplette pakke for dit hjem, er sammensætning af en varmepumpe og solceller, den ideelle løsning for dig. Som en gode fra staten bliver elafgiften for alt strømforbrug over 4.000 kWh reduceret, hvilket er en kæmpe hjælp da varmepumpen bruger enormt meget strøm. Dette betyder altså at med produktionen af din egen strøm (ved hjælp af solceller) opnår du ikke kun en stor økonomisk gevinst på besparelsen af el og varme regningen, men dit hjem bliver også tæt på selvforsynende og dermed bidrager det hele til en bæredygtig og klimavenlig fremtid. Du kan læse mere om energitilskud her.

Prøv vores anbefaler.
En højre pil