Montering af varmepumpe

Skal du bestille en luft til vand eller luft til luft varmepumpe hos EasyGreen, skal du hverken tænke over VVS’er, elektrikere, montering ellerandet.

Vi sørger for professionelle fagmænd og en gnidningsfri proces, så vi sammen sikrer os det bedst mulige forløb og montering.

Hos EasyGreen har vi mange års erfaring med montering og opsætning af varmepumper fra Toshiba, som altid leverer en topkvalitet som vi trygt kan stå inden for. På denne side finder du alt der er værd at vide indenfor montering, opsætning og placering af både luft til vand og luft til luft varmepumper.

Hvis du stadig har spørgsmål, er du altid mere end velkommen til at kontakte os.

En placering af varmepumpe udendørsdelen

Placering af varmepumpen

Et ofte stillet spørgsmål er: Hvor skal jeg placere min varmepumpe?
Herunder følger nogle klare regler for placering.

Når du enten køber en luft til vand eller en luft til luft varmepumpe kommer den i to dele.
En udedel og en indedel.

Her på siden finder du EasyGreens gode råd til placering af både indedel og udedel af din valgte varmepumpe.

Snak med en energirådgiver og få hjælp
En højre pil

Luft til vand indedel

- Placering:

Placeringen af en luft til vand varmepumpe handler, i bund og grund, om hvor der er plads, da målene svarer til et køleskab. De fleste vil placere varmepumpen i et bryggers eller andre praktiske rum. Mange vælger ligeledes at udskifte varmepumpen en-til-en med deres gamle gas/oliefyr, og vælger derfor at udnytte pladsen fra det gamle fyr.

- Fordele ved Toshiba luft-til-vand varmepumpe:

Hos EasyGreen er vi erfarne og stolte leverandører af Toshiba varmepumper.

En af fordelene ved en Toshiba varmepumpe er dens minimale støjniveau sammenlignet med mange andre varmepumper.

Når du får monteret din varmepumpe, kan du altså være helt tryg med den maskine som bliver sat op i dit hjem.

Luft til vand udedel

- Regler for placering:

Placeringen af både luft til vand og luft til luft varmepumper skalplaceres med et minimum af 5 meter fra skellet til din nabo. Dette er for at undgå støjgener.

En varmepumpeskjuler være en god investering, da den både kan tager støj, men også kan dække varmepumpen til. Med den rigtige varmepumpeskjuler kan du dæmpe varmepumpens støjniveau med 5-10 decibel, hvilket vil kunne mærkes betydeligt, både for nabo og for husstanden selv. En god tommelfingerregel er at for hver anden meter falder lyden med 5dB.

En luft-til-vand varmepumpe er en god ide hvis du i dag har et olie-, naturgas- eller pillefyr.

Vi fjerner din gamle varmekilde

Hos EasyGreen rydder vi altid op efter os selv.

Det betyder også at vi fjerner din eksisterende varmekilde og sørger for at tage den med os når vi installere en luft til vand varmepumpe.

Så skal du ikke tænke mere på det.

Luft til luft indedel

- Valg af rum:

For at få mest muligt ud af din luft til luft varmepumpe er valget af rum essentielt. For at opnå det bedste indeklima anbefaler vi, at du placerer indedelen i et af de rum som husstanden opholder sig mest i. En ideel placering vil være i et rum som enten forbinder flere rum, eller har en vis størrelse, så du opnår et sundt indeklima.

- Valg af væg:

Når du skal placere din varmepumpe på en væg, er der nogle gode tommelfingerregler du kan tage udgangspunkt i.
Varmepumpen skal være placeret ca. 180 cm over gulvet og med et minimum af 15 cm til loftet.

Når du vælger hvilken væg indedelen af din varmepumpe skal sidde på, skal du tage højde for hvor udedelen sidder. Den optimale løsning vil være på indersiden af den valgte mur, i og med rørføringen mellem de to dele helst skal være så kort som mulig.

- Støj og vedligeholdelse:

Støjen fra indedelen af en luft til luft varmepumpe afhænger meget af hvor beskidt filteret er. Hvis du oplever at din varmepumpe larmer mere end normalt, kan dette altså være et tegn på, at det er tid til at rense filteret. Hos EasyGreen monterer vi varmepumper fra Toshiba, som er lette og brugervenlige at rense filter på, så man altid kan holde lydniveauet på et minimum.

Luft til luft udedel

Da en varmepumpe godt kan skabe lidt vibrationer, vil vi som udgangspunkt altid sætte udedelen på et gulvstativ med et minimum af 40 cm over jorden, for at imødekomme eventuelle vibrationer og kondensvand på undersiden af varmepumpen. Her fremgår de samme regler som en luft-til-vand varmepumpe, med en placering minimum 5 meter fra skellet til din nabo, for at undgå støjgener.

Vi anbefaler luft til luft varmepumper til sommerhus, kolonihavehuse eller som supplerende varmekilde i en helårsbolig. En klar fordel er at den også kan bruges som afkøling på varme sommerdage.

Få et tilbud fra EasyGreen

Det kan du forvente:

group icon

Snak med en energirådgiver

house icon

Sammen skræddersyer vi en løsning

mail icon

Du modtager et tilbud

Thank you! Your submission has been received!
Noget gik galt. Tjek venligst om alt er indtastet korrekt.