Solceller og elbil: Sådan får du mest muligt ud af din grønne energi

Optimer grøn energi: Kombiner solceller og elbiler for bæredygtig og økonomisk fordel

Skrevet af
Asger Meinche
Solceller

Interessen for både elbiler og solceller er steget markant de seneste år, og med god grund. Begge teknologier er med til at reducere CO2-udledning og give os en mere bæredygtig fremtid, derudover giver det også mening rent økonomisk.
Vidste du, at du kan få endnu mere ud af din grønne investering ved at kombinere de to?

Afregningsform: Elafgifter og solcelleanlæg

I en normal privat husstand uden solceller får du refunderet elafgiften for den strøm, du lader din elbil med. Denne ordning gælder frem til 2030, og i 2024 betyder det, at du får 95 øre tilbage pr. kWh, du bruger til opladning.

Har du solceller, er det dog en smule anderledes. Her får du ikke refunderet elafgiften, men betaler blot den normale pris for den strøm, du bruger – også til bilen. Den strøm, du lader bilen op med ude i byen, vil dog fortsat få refunderet elafgiften.

Hvorfor giver det mening at kombinere solceller og elbil?

Selvom du ikke får refunderet elafgiften for den strøm, du bruger fra dine solceller til din elbil, er der stadig mange fordele ved at kombinere de to teknologier.

Foruden at være bæredygtig og reducere din CO2-udledning, ved at lade på solenergi, så sparer du penge på din elregning.
Den strøm dine solceller producerer er gratis for dig at bruge, så når du lader din elbil med din egenproducerede strøm, så koster det dig ingenting.

Samtidig sælger du ikke strømmen fra til en billig takst, men får i stedet selv det fulde ud af den strøm du producerer. Det er netop ved at bruge strømmen selv, at man får mest ud af sit solcelleanlæg. 

Den minimerede afhængighed af elnettet giver dig også muligheden for at forudse dit forbrug bedre. De svingende priser på el, er noget du i højere grad slipper for, når du bruger din egenproducerede strøm.
Du bliver ikke kun mindre afhængig. Du bliver grønnere og mere bæredygtig.

Hvordan får du mest muligt ud af din grønne energikombi?

For at få mest muligt ud af din kombination af solceller og elbil, er det vigtigt at lade bilen så meget som muligt i dagtimerne, når solen skinner.

En solcelleoptimeret ladeboks, som f.eks. Huawei Smart-Charger, kan hjælpe dig med at optimere din opladning. Den måler konstant produktionen fra dine solceller og forbruget i dit hus og sørger for, at den overskydende energi sendes til din bil.

Tips til at optimere din opladning:

  • Lad din elbil så meget som muligt i dagtimerne, når solen skinner.
  • Har du en smart-charger, kan du indstille den til at lade din bil automatisk, når der er overskudsenergi fra dine solceller.

Har du allerede solceller og mangler du et batteri?
Eller skal du bruge hjælp til at spare penge, når du lader din elbil? 

Så er du altid velkommen til at give os et kald og snakke med en af vores dygtige rådgivere.
Hos EasyGreen er vi altid klar til at hjælpe dig med det næste projekt! 

Få et tilbud fra EasyGreen

Det kan du forvente:

group icon

Snak med en energirådgiver

house icon

Sammen skræddersyer vi en løsning

mail icon

Du modtager et tilbud

Thank you! Your submission has been received!
Noget gik galt. Tjek venligst om alt er indtastet korrekt.