Hvad er en inverter?

Når man er i markedet efter solceller vil man blive mødt med en inverter tilføjelse også. Men hvad er en inverter faktisk? I dette blogindlæg vil vi hos EasyGreen tage dig igennem hvad en inverter er, hvad fordelene ved en inverter er og hvorfor en inverter er vigtig i ens solcelleeventyr.

Skrevet af
Victor Stricker
Solceller

En inverter er populært kaldet ''hjernen bag'' solcelleanlægget

En inverter, som ofte kaldes "hjernen bag'' solcelleanlægget, spiller en afgørende rolle i at gøre solenergien brugbar til vores daglige energibehov. Inverteren omdanner DC strømmen fra panelerne til AC strøm, som kan bruges i dine stikkontakter. Inverterens fornemmeste opgave er at fordele og prioritere strømmen mellem husets forbrug, batteriet og tilsidst sælge tilbage til elnettet.

Hos EasyGreen anbefaler vi Huawei Sun2000 til vores kunder, som er vores fortrukne inverter fordi Huawei både producerer batterier, ladestandere og invertere. Det sikre dig at alle produkterne arbejder bedst muligt sammen - du får også én samlet app til overblik. Du kan læse alt om specifikationerne på inverteren her, og ligeledes se en video om vores inverter ved at klikke her.

Inverterens funktion: Brug din el på det rigtige tidspunkt eller sælg det til elnettet

Inverterens primære opgave er at tage den producerede jævnstrøm fra solcellerne og konvertere den til vekselstrøm. Det betyder konkret at ens anlæg kan bruge den genererede elektricitet på alle husets apparater, computere, stikkontakter m.v.

Med rollen som ''hjernen bag'' ens solcelleanlæg, kan inverteren også indstilles til at oplade strøm fra nettet til eget forbrug på de tidspunkter hvor nettarifferne er højest, og bruge strømmen og evt. overproduceret strøm, som er lagret i ens batteri, når strømmen er dyrest senere på dagen.

På den måde er inverterens vigtigste funktion, at sørge for at ens bolig får det maksimale ud af ens egen producerede strøm, så man bruger det på de rigtige tidspunkter ud fra et økonomisk perspektiv. Hos EasyGreen giver vi alle vores kunder, via den internet opkoblede inverter, mulighed for at følge med i produktionen fra dit anlæg, opladningsniveauet på batteriet og status på en eventuel ladestander via Fusion Solar Appen på din telefon. Du kan læse mere om Fusion Solar Appen her.

Huawei Inverter og Fusion Solar app
Billede inde fra Fusion Solar Appen.

Effektivitet og Kapacitet: Hvilken størrelse inverter skal jeg så vælge?

Effektiviteten af ens inverter afhænger især af den størrelse inverter, man vælger til sit anlæg. Ens månedlig kWh behov i ens husstand er den afgørende faktorer i hvilken størrelse solcelleanlæg og inverterstørrelse man skal have til sit anlæg. Hos EasyGreen har vi private inverter størrelser på lager fra 3 kW til 10 kW - Ligesom med et solcelleanlæg afhænger størrelsen altså af ens forbrug og fremtidsudsigter i huset.

Vi sætter en dyd i at tage højde for både ens nuværende kWh behov, men også ens fremtidsudsigter, skal man eksempelvis have en elbil indenfor et par år, flytter ens børn ud m.v., inden at vi giver et konkret tilbud på et solcelleanlæg til vores kunder. Vi tager altså udgangspunkt i dig og dit behov.

Hvis du er nysgerrig på hvordan et solcelleanlæg med batteri kan give mening for dig, så kan du give os et kald på: 93 75 14 82, så vil din personlige rådgiver tage dig i hånden og give dit et visuelt overblik over, hvordan en inverter eller en komplet A-Z løsning kan give mening for dig.

Få et tilbud fra EasyGreen

Det kan du forvente:

group icon

Snak med en energirådgiver

house icon

Sammen skræddersyer vi en løsning

mail icon

Du modtager et tilbud

Thank you! Your submission has been received!
Noget gik galt. Tjek venligst om alt er indtastet korrekt.