GSRN Nummer

GSRN-nummeret er dit solcelleanlægs CPR-nummer, men hvad er det egentlig, hvordan fungerer det og hvad bruger man det til?

Skrevet af
Philip Puggaard
Solceller

GSRN-nummeret er dit solcelleanlægs unikke ID-nummer. Det bruges til at koble dine solceller til elnettet og er lovpligtigt at gøre i forbindelse med køb og opsætning af solceller.

GSRN-nummeret er blandt andet nødvendigt at registrere for at kunne sælge din overskydende strøm. Om sommeren kan du ofte opleve, at dit solcelleanlæg producerer mere strøm, end du kan forbruge. Når du registrerer dit anlæg med GSRN-nummeret, kan du sælge denne strøm til elnettet og tjene penge på den strøm, du ikke selv skal bruge.

Hvordan får jeg fat i et GSRN-nummer?

Når du har købt dit solcelleanlæg, skal du i gang med papirarbejdet at anskaffe det lovpligtige GSRN-nummer.
Du skal udarbejde et en-strengs diagram, udfylde stamdata og udfylde en tilmeldingsblanket. Alt dette skal sendes til dit netselskabet.

Netselskabet skal derefter behandle din tilmelding. Behandlingstid kan variere, men pt. er ventetiden 4 uger.
Når behandlingen er overstået, og tilmelding er godkendt, sender elnettet en mail med GSRN-nummer samt en faktura på ca. 1850 DKK. Det er et standardgebyr for tilmelding af solcelleanlæg.

Det er en meget lang og omstændig proces.

Køber du dit solcelleanlæg hos EasyGreen, så sørger vi for al papirarbejdet. Det eneste du skal tænke på er følgende 2 ting:

-        at underskrive et dokument vi tilsender dig, som bekræfter, at du får monteret det beskrevne solcelleanlæg. Det gør du nemt og digitalt

-        Betale standardgebyret, når netselskabet sender dig en mail med dit GSRN-nummer

Hvad bruges det så til?

Som beskrevet i starten, så er GSRN-nummeret, det du tilmelder dig til, så du kan sælge din overskydende strøm tilbage til elnettet.
Alle solcelleanlæg er tilmeldt afregningsgruppe 3. Det betyder, at man bliver øjebliksafregnet. Du kan læse mere om grupper her.
Har du hverken selv behov for strømmen, eller mere plads på dit batteri (hvis du har et), så sælges strømmen tilbage til elnettet til den aktuelle timepris pr. kWh.

Hvem skal jeg sælge min strøm til?

GSRN-nummeret skal sendes til det selskab du ønsker, skal købe din overskudsstrøm. Der er rigtig mange at vælge mellem, og det kan være lidt en jungle.

Hos EasyGreen anbefaler vi Modstrøm. De tager et fradrag på 5 øre, som er deres fortjeneste.

Derudover giver Modstrøm dig mulighed for at ”gemme” dine penge til de dyre strøm-måneder.
Har du et solcelleanlæg, der fx sælger for 500 DKK i sommermånederne (maj, juni, juli og august), så kan du lade dem stå hos Modstrøm.
Når månederne bliver mørkere, solcellerne ikke producerer lige så meget strøm og elpriserne er højere, så kan du bruge din saldo hos Modstrøm til at dække dit forbrug.

Alternativt kan du selvfølgelig altid vælge at få dem udbetalt månedligt.

Står du og overvejer solceller, så er du altid velkommen til at skrive eller ringe til os.

Vi er klar med kyndig vejledning, tager os af alt det bøvlede papirarbejde og hjælper dig med at få mest muligt ud af din strøm efter montage

Få et tilbud fra EasyGreen

Det kan du forvente:

group icon

Snak med en energirådgiver

house icon

Sammen skræddersyer vi en løsning

mail icon

Du modtager et tilbud

Thank you! Your submission has been received!
Noget gik galt. Tjek venligst om alt er indtastet korrekt.