Energikilde:
Solceller

Salg af strøm fra solceller

Alt den strøm du ikke selv bruger efter du har ladet dit batteri op, kan du sælge og derigennem tjene endnu flere penge på dit solcelleanlæg.
Vi anbefaler Modstrøm som klarer både salg og køb af strøm for dig. Modstrøm sælger din overskudsstrøm til Nord Pool – den nordiske elbørs – til den aktuelle elpris, som selvfølgelig varierer fra time til time. El-priserne er som oftest højest om dagen, mest der er billig strøm om natten. Dette er en kæmpe fordel for dig som solcelleejer, da produktionen på dit anlæg er højest om dagen. Derfor er salg af strøm fra solceller en god ekstra måde at tjene penge på dit solcelleanlæg.

Tilmeld dig her
En højre pil
Inverteren er hjernen bag dit solcelleanlæg. Det er den der styrer hvor strømmen skal hen, først til dit eget nuværende forbrug, så batteriet og til sidst sælges strømmen tilbage til elnettet via elmåleren.

Inverteren er hjernen bag dit solcelleanlæg. Det er den der styrer hvor strømmen skal hen, først til dit eget nuværende forbrug, så batteriet og til sidst sælges strømmen tilbage til elnettet via elmåleren.

Sådan gør du

Har du fået solceller installeret, så skal du selv tilmelde dig for at få betaling for dit salg af strøm fra solcellerne. Dette kan vi desværre ikke gøre for dig, men bare rolig, det er ret enkelt, og derefter kører det automatiseret - oftest er det også en god ide at samle det hele ét sted. Vi anbefaler som sagt Modstrøm, som du kan tilmelde dig via linket herunder.

Når du tilmelder dig på linket bliver du tilmeldt hos Modstrøm som både elkunde og producent af strøm. Der er flere fordele ved at samle alt hos Modstrøm:

1. Én samlet kundeservice
2. En enkelt kvartalsfaktura med samfakturering
3. Modstrøm klarer alt papirarbejdet

Tilmeld dig her
En højre pil

Slip for 1000 kr. i gebyr

Hvis du ikke gør noget, så sørger energinet.dk automatisk for at varetage opgaven. Dette forventes at koste ca. 1000 kr. om året i administration og de beholder desuden beløbet for den solgte overskudsstrøm.

skat af solcellestrøm

Når du skal sælge din strøm tilbage til elnettet, skal du være opmærksom på skattereglerne. De første 7.000 kr. er skattefri, hvorefter du betaler skat af 60% af den indtjening som overstiger de 7.000, med din normale trækprocent. Bid mærke i at hvis du er et ægtepar eller på anden måde bor sammen, skal I først betale skat når jeres indtjening når 7.000 kr. hver. I må altså sammenlagt sælge for 14.000 kr. uden at skulle betale skat.

Dette vil altså konkret sige at hvis du bor alene, og sælger overskudsstrøm for 8.000 kr på et år, skal du betale skat af 60% af de 1000 kr. Det betyder at du skal betale din egen trækprocent af 600 kr. Hvis vi tager en standard trækprocent på 37% vil du betale 222 kr af de 600 kr. og kan herefter putte 7.838 kr. i lommen.

Herunder kan du se et eksempel på markedsprisen på el:

Sælg dit overskudsstrøm fra dine solceller

Eksempel på el-markedsprisen d. 16/9/21. Prisen er opgivet som DKK pr. MWH, så eksempelvis er 1400 MWh = 140 øre / kWh. Du kan følge priserne her.

Tilmeld dig nu
En højre pil

Hvorfor Modstrøm?

Vi arbejder hver eneste dag på at levere den absolut bedste service i markedet - da vi mener at dette er vores eksistensberettigelse! Da vi skulle finde en produktionsleverandør fokuserede vi først og fremmest på service og her mener vi at Modstrøm er de bedste. De deler nemlig samme mission om at levere en formidabel service.

Det er vi faktisk rigtigt stolte af

Hver eneste dag, går vi på arbejde for at gøre en forskel.
For vores kunder. For vores klima. For vores kollegaer.
Derfor er vi rigtigt stolte af, hvad EasyGreen er og står for.

Et anlæg i Asnæs

Et helårsanlæg i et sommerhusområde.

Jan og Inger flyttede permanent op i deres sommerhus. Derfor ville de selv producere deres strøm.
Til gavn for klimaet og deres pengepung.

Et solcelleanlæg i Slagelse

Et solcelleanlæg i Slagelse, der passer til elbilen.

Beboeren havde, over en længere periode, gået og overvejet en installation af et solcelleanlæg på sit flotte hus i Slagelse. Med en elbil på vej, blev beslutningen taget.

Solceller i Ringsted

Solcelleanlæg mod syd og vest.

Med tag mod syd og vest gav det perfekt mening at dele panelerne op i to.
Resultatet med solcellerne i Ringsted er blevet ekstremt flot!

Charmerende træhus med koi-bassin og varmepumpe.  

Peer og Mai-Britt har selv bygget dette charmerende blå hus i Liseleje, Nordsjælland.

Et nyt sort træhus i Dronningmølle har fået et solcelleanlæg.

Et charmerende træhus i Dronningmølle har ventet lang tid på deres solcelleanlæg. I marts måned kom drømmen til virkelighed.

EasyGreen referencer

Se flere referenceanlæg fra EasyGreen.

Vi sætter en ære i at hjælpe vores kunder igang med den grønne omstilling.
Klik dig videre for at læse om vores kunders anlæg!

Få et tilbud fra EasyGreen

Det kan du forvente:

Snak med en energirådgiver

Sammen skræddersyer vi en løsning

Du modtager et tilbud

Thank you! Your submission has been received!
Noget gik galt. Tjek venligst om alt er indtastet korrekt.