Energikilde:
Solceller

Kan mit tag holde til et solcelleanlæg?

Næsten alle tagkonstruktioner kan bære solceller på taget.

Hvis du er i tvivl om din tagkonstruktion, eller dele af denne, kan holde til både vægten af håndværkere og panelerne i solcelleanlægget, så kan det være en god idé at få dette undersøgt inden den endelige beslutning tages.

Vi har herunder samlet lidt fakta omkring tagkonstruktioner, vægt og muligheden for professionel sparring omkring din bolig.

Solceller på tag

Robuste danske tagkonstruktioner

Lad det være sagt med det samme. Langt de fleste danske tagkonstruktioner er generelt bygget til at kunne modstå lidt af hvert. En god tommelfingerregel er således, at som udgangspunkt kan de danske tage sagtens holde til flere håndværkere på et lille område samtidig og til vægten af et solcelleanlæg.

Lette solcellepaneler

Vores standard solcellepanel vejer lige under 20 kg. Det vil derfor ikke belaste dit tag i særlig stor grad, da disse paneler også vil være fastspændt på et beslagssystem, hvilket yderligere vil reducere presset på et givent punkt på taget.

Til sammenligning vil et standardanlæg på 5,76 kW, hos EasyGreen, bestå af 16 paneler og ca. fylde 30m² på tagfladen.

Skal du have solceller på fladt tag?


Når vi monterer solceller på fladt tag, bliver solcellerne lagt på et ballastsystem, som ligger opdelt i to systemer, henholdvis mod øst og vest. Disse to systemer arbejder sammen på sådan en måde at når solen om formiddagen står mod øst, fanger øst-panelerne solen, hvorimod vest-panelerne opfanger eftermiddagsolen. Når solen står højt på himmelen midt på dagen, er begge systemer aktiveret. Dette system kan monteres på langt de fleste flade tagtyper, men hvis du er i tvivl om dit tag kan holde til solcellepaneler, så tag kontakt til en af vores energirådgivere.

Skal vi hjælpe dig?

Et solcelleanlæg er en fantastisk, lang og stor investering.
Derfor skal det også virke upåklageligt.

Har du et hus med et gammelt tag, en meget let tagkonstruktion eller en mistanke om at tagets underliggende tagkonstruktion er svækket én eller flere steder, så kan du søge professionel hjælp.

Vi har gjort det nemt og let for dig, da vi har lavet et samarbejde med NEMINGENIØR, der kan sørge for en simpel statisk beregning, der kan afgøre om, hvorvidt en installation kan finde sted.

Du kan høre mere lige her
En højre pil

Få et gratis tilbud på et solcelleanlæg

Når du skriver dig op, påbegynder vi arbejdet med at tjekke din bolig. Derefter kontakter en af vores fagmænd dig og gennemgår mulighederne på din bolig.

Du er allerede blevet tildelt en af vores energirådgivere, som nu ser nærmere på din bolig.
Vi ringer til dig og finder det helt perfekte anlæg til netop dit behov.

Hvis du har lyst, kan du følge os her:
Oops! Something went wrong while submitting the form.